Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

De Heer is mijn herder

Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want U bent bij mij, Uw stok en Uw staf, zij geven mij moed. (Ps. 23:4)

In vers 1b lees ik: "het ontbreekt mij aan niets", en toch ga ik, en gaan wij allemaal wel eens door een dal van diepe duisternis.
Hoe brengen we dat nu met elkaar in overeenstemming? Biedt de veilige haven van onze Herder dan geen garantie dat mij geen nare dingen zullen overkomen? Neen, die garantie biedt deze haven niet, als we deze psalm zo lezen hebben we de bedoeling ervan niet begrepen. Geen mens ontkomt in dit leven aan de dalen van diepe duisternis, geen mens ontkomt aan moeilijke perioden, geen mens ontkomt aan de dood. Maar dat betekent niet dat God ons op die momenten in de steek zou laten. Onze Herder loopt echt niet weg als er gevaar dreigt. Neen, Hij blijft bij ons.
Hij ondersteunt ons. Soms kan de angst voor tegenspoed ons wel eens overweldigen, soms kunnen de bedreigingen van ons levensgeluk ons wel eens bang maken. Maar als de Here werkelijk onze Herder is, hoeven we niet in paniek te raken. Onze hemelse Vader houdt ons vast en dat doet Hij in goede en in minder goede tijden, Hij houdt ons vast onder alle omstandigheden. Als ziekte of welke moeite dan ook ons pad kruist, de Here onze Herder draagt ons erdoor. Dat is wat ik in deze tijd mag ervaren. Het is soms zeer moeilijk maar ik weet en ervaar dat Zijn beschermende liefde onze grootste tegenspoed klein en vooral ook draaglijk maakt. In Zijn handen zijn wij altijd veilig. Ja we zitten soms wel eens in de put, maar we zullen nooit beproefd worden boven onze kracht en de kracht die we nodig hebben komt uit den Hoge.
Mijn gebed voor u, voor mijzelf , voor ons is dan ook.
Here, wij vragen U of U ons door de diepe dalen heen wilt helpen en met Uw kracht ons wilt ondersteunen. Bevrijd ons van alle angst en geef ons rust, vrede en kalmte. Amen.
Ik wil van deze kans ook gebruik maken om u allen heel hartelijk te bedanken voor al jullie kaarten, gebeden en telefoontjes. Het is voor mijn vrouw en voor mij een hele bemoediging te weten dat jullie aan ons denken. 

                                                                      Overdenking door Gerard Janssen

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019