Rustdag(en)

Marcus 2:27 27 ‘De sabbat is er voor de mens, en niet de mens voor de sabbat;

Zondag een rustdag. Als kind vond ik dat niet altijd zo’n leuke dag. Een dag dat er niets te doen was. Alles was gesloten.
Tegenwoordig weet ik wel beter. Zondag is een rustdag. Een dag dat we rustig aan kunnen doen. Een dag om op adem te komen. Een dag van aandacht voor mensen en vooral voor God.
Is het u niet opgevallen dat vaak juist op deze dag onrustige dingen gebeuren? Irritaties in de auto op weg naar de kerk?
Bijvoorbeeld: “Wat zijn we weer laat, weer zo’n zondagsrijder die voor je rijdt, rij toch eens door, wat zijn de kinderen toch weer lastig in de auto en wat was die broeder of zuster weer negatief, en waarom duurt die dienst ook altijd zo lang”.

De sabbat (lees rustdag) is er voor de mens.
Een mens heeft rust nodig en daar heeft God al aan gedacht bij het begin van de schepping. Het gaat vaak in een mensenleven fout omdat er geen rust is. De boze helpt daar graag bij. Vaak sluipt het in ons leven en hebben we er geen erg in. In een laat stadium komen we daar dan achter met alle gevolgen van dien.
Als we rust hebben, kunnen we bidden, en bidden is de motor van elke christen. De vakantie zit er volgende maand weer aan te komen. Dat zijn dus vele rustdagen. Nemen we die dan ook? Hoort God ook in uw vakantie thuis? Of laten we Hem thuis? Geniet van uw welverdiende vakantie en neem ook tijd voor de Here en u zult zien dat u volledig uitgerust thuiskomt.

Een fijne en gezegende vakantie toegewenst.

Overdenking door Michel van van Rossum

Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 04-12-2017