Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Het winnende team

 

Er is bijna een jaar voorbij en we gaan al weer naar het Kerstfeest toe. Een mooie gelegenheid om eens na te denken wat er zo het afgelopen jaar allemaal gebeurd is.

Hoe zijn we dit jaar doorgekomen, wat hebben we allemaal meegemaakt? Ik denk dat we ook dit jaar weer ups en downs hebben gehad in ons leven. Soms vroeg ik me af hoe we toch al dat lijden de baas blijven en al die moeite, dat zwoegen en zweten, de pijn en de ellende, ja al die dingen die bij ons aardse leven horen en die ons het leven soms onmogelijk maken. Waar gaat het met ons naar toe? Want wat kunnen we soms toch tobben en klagen over alle struikelblokken die we in ons leven tegen kunnen komen. Hoe ging onze broeder Paulus daar eigenlijk mee om. Luister maar eens wat hij er van zegt.

WAT ZULLEN WIJ DAN VAN DEZE DINGEN ZEGGEN? ALS GOD VOOR ONS IS, WIE ZAL TEGEN ONS ZIJN. (Rom. 8:31)

Aan zijn reactie zien we dat Paulus niet het gevoel heeft dat hij het onderspit moet delven, maar dat hij deel uitmaakt van een winnende ploeg.

En ook u en ik maken deel uit van een winnende ploeg. Ook wij hebben samen met God de overwinning behaald. De almachtige God, de schepper van hemel en aarde staat aan onze kant. Hij is het die ons wil helpen om al onze tegenspoed te kunnen verwerken en om al die negatieve ervaringen een plaats te kunnen geven in ons leven. Weet u, GOD IS VOOR ONS en dat heeft Hij bewezen met de kruisdood van zijn Zoon. Als we dat beseffen moeten we ons ook gaan gedragen als iemand die overwonnen heeft. We moeten ondanks de tegenslagen niet rondlopen met een lang gezicht, met het gezicht van een verliezer. Laat de satan als hij ons ziet niet de indruk krijgen dat Hij heeft overwonnen. Want weet dat, als God voor ons is, er niets en niemand enige kans maakt om tegen ons te zijn.  GELOOF DAT EN LEEF ER OOK NAAR. Laten we bidden dat God ons wil vergeven dat we er vaak hebben uitgezien als verliezers en of Hij ons wil helpen om samen met Hem een overwinnaar te zijn. AMEN???

Br’s en zr’s, ik wens u en de uwen ook namens het bestuur van de P.G.E. een heel gezegend Kerstfeest toe.

Overdenking door Gerard Janssen

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019