Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Met God op weg

Doortocht door de Rietzee
Toen de farao het volk had laten vertrekken, leidde God hen niet langs de weg die door het gebied van de Filistijnen loopt, ook al was dat de kortste route. God dacht namelijk: Als ze strijd zouden moeten leveren, konden ze weleens spijt krijgen en teruggaan naar Egypte. Daarom liet hij het volk een omweg maken en door de woestijn naar de Rietzee trekken. (Exodus 13:17)

Velen van ons zijn alweer teruggekeerd van vakantie. Als je met de auto gaat kan dat wel eens een heel gepuzzel zijn.

Je wilt graag de kortste, snelste en goedkoopste (tolweg) weg hebben. Een omweg wil je al helemaal niet want je wilt er zo snel mogelijk zijn.

Het volk van God gaat ook op weg, maar God laat hen niet de kortste route nemen. Onlogisch lijkt dat op het eerste gezicht maar God ziet verder dan wij.

God voorziet problemen op die weg. Het volk zou teleurgesteld kunnen raken en willen terugkeren naar Egypte. Als wij van te voren zouden weten dat we problemen op de weg zouden krijgen, zouden we ook een andere route kiezen.

God weet alles en Hij weet ook dat de kortste route niet altijd de beste is. In dit geval wil Hij het volk eerst sterk maken en leren om met teleurstellingen om te gaan. M.a.w. Hij wil het volk karakter leren, de spieren v/h geloof moeten worden gestaald.

Oprichten en weer doorgaan. Ja, God heeft een plan met u en met mij. Hij gebruikt daarvoor wel eens een omweg om ons sterk te maken. Klaarmaken voor datgene waarvoor Hij ons wil gebruiken. Wat dat is? Daar komt u achter als u de weg met Hem opgaat. Als u dat niet doet, dan zult u:
Het nooit weten.
Nooit Zijn doel met u bereiken.
Jezus zat 40 dagen en nachten in de woestijn zonder eten of drinken en weerstond de duivel.
Jezus kwam er als sterkste uit. Hij was klaar, om het doel wat God met Hem had uit te voeren.
Hoe dat is gegaan dat weten wij allemaal.

Bent u bereid om de weg op te gaan met God? Ook al geeft dat wel eens een omweg? Één ding is zeker, we zingen dat lied vaak in de gemeente. “Gods weg is de beste, de beste altijd”.

Amen 

                                                                 Overdenking door Michel van Rossum

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019