Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Hoop

 

Wat heb ik dan te verwachten Heer? Mijn hoop is alleen op u gevestigd. (Ps 39:8) Het woordje hoop heeft te maken met de toekomst. We hopen niet dat het gisteren geregend heeft, we weten dat het geregend heeft. En als we het door omstandigheden niet zouden weten, kunnen we het wel te weten komen. Maar over de dag van morgen weten we weinig of niets. Daarom hopen wij dat het morgen b.v. niet regent of dat het ons goed zal gaan. Dat is de manier waarop we de toekomst aandurven. Soms brandt het vlammetje van de hoop maar heel flauw, vooral als we denken aan wat er gisteren is gebeurd en wat we vandaag weer hebben moeten doormaken, kunnen onze verwachtingen voor morgen wel eens niet zo hoopvol zijn.
Ook de dichter was in een zeer zwaarmoedige stemming toen hij deze psalm maakte. Zijn situatie was dan ook zeer ernstig. Zo ernstig dat hij de dood onder ogen moest zien. En in deze situatie kijkt hij vooruit en vraagt zich af, is er nog hoop voor mij? En het mooie van deze psalm is dat hij zelf het antwoord geeft. Ja er is hoop! De Here is mijn hoop. (vers 8)
Al zou onze toekomst er nog zo slecht uitzien, al zouden er menselijkerwijs gesproken geen redenen voor hoop meer zijn, toch heeft God al een plaats in mijn toekomstig bestaan, want Hij garandeert mij het eeuwig leven. Daarom hoef ik niet onzeker te hopen dat het allemaal wel goed komt. Neen ik mag er naar uitzien om het mooiste dat voor mij is weggelegd in ontvangst te nemen.
Daarom mogen we de Here danken dat Hij onze hoop is en dat onze toekomst bij Hem veilig is. Ik dank God dat wij allemaal een hoopvolle toekomst hebben in Hem.

                                                                     Overdenking door, Gerard Janssen

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019