Pinksteren (handelingen 2 )

Deze maand vieren we Pinksteren. Pinksteren is een bijzonder feest. Wij zijn een Pinkstergemeente. Des te meer moet het juist voor ons een groot feest zijn.
Zoals velen van u weten gedenken we met Pinksteren de komst van de Heilige Geest. Maar veel mensen die buiten de kerk zijn weten helemaal niet wat Pinksteren is. Ik denk dat het Pinksterfeest het meeste onbekende feest is van de christelijke feesten.
Als mensen vragen in wat voor een kerk ik kom en ik vertel hun dat ik in een Pinkstergemeente kom dan staan ze me vaak vragend aan te kijken. Wat is dat een Pinkstergemeente?
Vaak geeft mij dat een ingang om het evangelie te vertellen.
Toch vraag ik me af, hoe zou dit nou komen?
Wat is het belang van Pinksteren?
Wie heeft er belang bij dat dit zo’n onbekend feest is?
Als ik er zo over nadenk en de antwoorden op deze vragen invul, schrik ik toch wel.
Want, Jezus ging naar de Vader en beloofde dat we niet alleen zouden zijn, ja, dat we juist meer in deze duistere wereld zouden kunnen doen als de Heilige Geest zou komen.
Eenzaamheid is dat niet één van de grootste problemen in deze wereld. Mensen die eenzaam zijn gaan vaak rare dingen doen. Eenzaamheid is één van de grootste tactieken van de duivel. Voordat de duivel een mens helemaal kapot maakt, zorgt hij er eerst voor dat de relaties van die mens worden verbroken. Vooral met diegene die juist veel van die mens houdt. Daarna als er niemand meer is die om je geeft, vernietigt hij die mens.
Hij begon die tactiek al in de Hof van Eden. Vandaag gebeurt dat nog steeds, bijvoorbeeld in een huwelijk, in vriendschappen, bij kinderen in het gezin, enz. We strijden vaak tegen vlees en bloed maar houden er geen rekening mee wie er werkelijk achter zit.
Wat wil ik hier nu mee zeggen. Volg me nog even.
1. Jezus kwam naar deze wereld, waarom? Om de relatie tussen God en de mens te herstellen. M.a.w. een liefdes relatie.
2. Jezus ging naar de Vader, waarom? Zodat de Heilige Geest kon komen en wij nooit meer eenzaam zouden zijn.

Conclusie: De duivel is de tegenstander van God en hij heeft er alle belang bij dat Pinksteren een onbekend iets blijft.
Oplossing voor eenzaamheid: Jezus, God, de Heilige Geest. Of iets anders gezegd PINKSTEREN.

Nooit meer alleen! Laat Pinksteren toe in uw hart. Amen.

Overdenking door M.A. van Rossum.

Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 29-03-2017