Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Er zijn voor een ander

 

Hij antwoordde Heb de Heer uw God lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het eerste en grootste gebod en het tweede is daaraan gelijk: hebt uw naaste lief als uzelf. Math. 22:37-39 

Hoe vaak hebben we in ons christelijk leven de samenvatting van deze wet niet gehoord. Ik denk dat de meeste van ons hem wel op hun duimpje kennen.
En toch was het ook deze keer weer toen ik hem las dat ik mijn hoofd van schaamte moest laten zakken. Ik realiseerde me namelijk dat ik het maar moeilijk voor elkaar krijg om God en mijn naaste naar behoren lief te hebben.
Ik heb er geen moeite mee omdat ik er onverschillig onder blijf maar het probleem is dat wij van nature zo’n egoïstische mensen zijn.
Want weet u mijn liefde, onze liefde voor de Heer uit zich in onze omgang met andere mensen. We willen best onze liefde voor de Heer belijden en als we dat doen menen we het ook nog van harte, maar als het op onze naastenliefde aankomt schieten we dikwijls nog zo tekort. Vaak, ik zeg vaak want dat is soms nog niet eens het geval, kunnen we die naastenliefde bij onze naaste familie en vrienden nog wel opbrengen. Maar het wordt al gelijk een stuk moeilijker als we mensen lief moeten hebben die niet van ons houden of ons zelfs soms naar het leven staan. Ik vind dan dat dit gebod toch wel erg veel van ons vraagt. De schrik slaat me soms wel eens om mijn hart als ik ten volle besef wat naastenliefde eigenlijk inhoudt.
En toch hebben we geen enkele keus als het om naastenliefde gaat. Als wij het met zijn allen serieus menen dat we God liefhebben wordt ook van ons verwacht ik durf te zeggen ge-eist dat we ook naar onze naaste omzien en met naaste wordt in deze wet bedoeld met alle mensen.
We zullen dus moeten bidden en werken dat onze egoïstische natuur overwonnen wordt. Laat ons gebed deze maand zijn:
Heer, wilt u mij helpen om mijn naaste zonder voorbehoud oprecht lief te hebben?                                                       
 
                                                                      Overdenking door Gerard Janssen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019