Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Moe?

 

“Hij (God) wordt niet moe, Hij raakt niet uitgeput,
Zijn wijsheid is niet te doorgronden.
Hij geeft de vermoeide kracht…” Jes.40:28b en 29a
 
De vakantieperiode is in volle gang. Sommigen zijn al op vakantie geweest en anderen gaan nog en weer anderen blijven thuis. De meesten van ons hebben zichzelf voorgenomen om eens lekker uit te rusten van alle dagelijkse beslommeringen en van het jachtige leven, dat we vaak hebben. Soms zijn we gewoon heel erg moe en soms zelfs (bijna) uitgeput. Vaak is ons lichaam moe, maar ook onze geest/ziel krijgt vaak heel wat te verstouwen.
We willen tot rust komen in de mooie natuur of zoeken in ontspanning een manier om weer even op adem te komen.
Geweldig is het te lezen dat God nooit moe wordt (ook niet van ons!!) en ook niet uitgeput raakt. Dat komt doordat Hij de volmaakte bron van alle leven en energie is. Maar Hij is dat niet alleen voor zichzelf, maar ook voor ons! Hij wil de vermoeide kracht geven (vers 29). Weet u, God is zo geweldig. Hij geeft ons praktische tips wat betreft onze rust, denk maar aan de rust- en feestdagen en aan de strijdende soldaten, die op krachten moesten komen door te rusten en goed te eten. God wil goed voor ons zorgen, maar niet alleen wat ons lichaam betreft. God wil ook onze vermoeide geest/ziel rust geven. Waar zouden we de rust beter kunnen vinden, dan bij God? Vers 31 van hoofdstuk 40 zegt: “…maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht…”
Lees Jes. 40: 28 tot en met 31 eens rustig over en laat het goed tot u doordringen. Als u moe bent, zoek dan rust en kracht bij Hem, die zelf nooit moe wordt of uitgeput raakt. Hij belooft het te geven als u op Hem hoopt en bovendien nodigt Hij u uit tot Hem te komen:
“Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven”. Matteüs 11:28.
 
                                                                             overdenking door zr. G. Kelly
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019