Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Met God

 
U bent het die mijn lamp doet schijnen, U Heer mijn God verlicht mijn duisternis, met u storm ik af op een legerbende, met mijn God beklim ik de hoogste muur. (Ps. 18:29-30)
In deze psalm zingt de dichter over de rotsvaste bescherming die hij vindt bij zijn God. Als je deze psalm leest wordt het je duidelijk dat hij door diepe dalen gegaan is. Zijn levensomstandigheden waren vaak heel ingrijpend en soms zelfs benauwend. Maar hij ervoer dat de Here er altijd was. Zijn God had hem nog nooit in de steek gelaten.
Ik denk dat er heden ten dage nog maar weinig mensen zijn die weten wat totale duisternis is, en ook dat er nog maar weinig zijn die nog weten hoe ze met een petroleumlamp moeten omgaan.
Vroeger was dat wel anders en misschien komt het nog wel voor op een boerderij die ver van een stadsverlichting gelegen is.
En dan doet zich een situatie voor dat er een noodweer losbarst en je moet gaan kijken met je petroleumlampje of alles in en rondom je huis in orde is.
De pit begint te walmen, het glas wordt daardoor zwart en tot overmaat van ramp blaast de wind de lamp uit en wordt het pikkedonker om je heen.
Ik stel me voor dat met zo’n beeld voor ogen de dichter zegt dat zijn God zorgt voor een helder licht, hoe donker het ook kan in zijn leven en in ons leven. God waakt over ons in alle omstandigheden en Hij laat niet toe dat zijn kinderen zich ernstig bezeren ook niet in donkere tijden.
En ook wij kunnen er van op aan dat als wij heel dicht bij God blijven, we nooit bang behoeven te zijn in bedreigende omstandigheden of die nu van mensen komen of van een militaire overmacht waar de dichter het over heeft.
Ook behoeven we in 2010 niet bang te zijn als er werkelijke struikelblokken zoals hoge muren op onze weg komen. Want samen met de dichter uit Ps. 18 mogen we weten dat we met God aan onze zijde te allen tijde zullen overwinnen.
 
                                                                     Overdenking door, Gerard Janssen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019