Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Vis onderweg ?

 

Eéns richtte de Heer zich tot Jona, de zoon van Amittai: ‘Maak je gereed en ga naar Nineve, die grote stad, om haar aan te klagen, want het kwaad dat ze daar doen is ten hemel schreiend’ . En Jona maakte zich gereed, maar vluchtte naar Tarsis, weg van de Here.’ Lees Jona 1:1 t/m 3
 
Wat er verder met Jona gebeurde weten we. Er zijn kinderliedjes over en geweldig spannende kinderverhalen.
Wonderbaarlijk hoe God hem liet opslokken door een grote vis!
Het had eigenlijk niet zo ver hoeven te komen als hij gehoor had gegeven aan dat wat God van hem vroeg.
We zeggen vaak dat God ons niet dwingt om iets te doen en dat is zo, maar bepaalde dingen in ons leven zullen we moeten doen om verder te komen in ons leven met God. God had net zo goed iemand anders kunnen sturen, maar God wilde Jona een levensles leren, zoals u kunt lezen in de rest van het verhaal.
Soms vraagt God iets van ons. Iets concreets, waarvan we weten dat we dat eigenlijk moeten doen. Het kan van alles zijn: een speciale roeping, iemand vergeven, een bepaalde relatie verbreken enz. God geeft een bepaalde opdracht en wij willen er vervolgens onderuit zien te komen, omdat we er geen trek in hebben, er tegen op zien of gewoon niet willen gehoorzamen. Als we dan van God wegvluchten komen we wellicht in een situatie van ‘overboord gegooid worden en opgeslokt worden door een grote vis’. Binnenin de vis roepen we dan God aan en Hij redt er ons dan gelukkig uit om alsnog dat te doen wat Hij van ons vraagt. Misschien heeft u iets wat u moet doen in uw leven, maar laat u het om een of andere reden na. Doe het dan, vraag God om kracht en Hij zal u zeker helpen!
Misschien is het iets moeilijks, maar als u wilt groeien in de Heer moet u Hem zeker gehoorzamen. U zou kunnen vluchten, maar uiteindelijk zal God u steeds op hetzelfde punt brengen. Gaat u het doen of… is er een vis onderweg?
 
                                                                               Overdenking door: Zr. Kelly

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019