Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Gebed

 
“Gebed is niet een poging om God mijn wil te laten doen. Gebed is overgave! Overgave aan de wil van God en leven volgens Zijn wil.”
 
Matt 7:7 7
Bidt en u zult gegeven worden; zoekt en u zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. 8 Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden. Bid en U zal gegeven worden”.
 
We kunnen er niet omheen dat onze gebeden niet altijd verhoord worden zoals we dat willen. Bidden betekent immers ook uitzien naar gebedsverhoring. Iedereen herkent de strijd en twijfel die dit uitzien kan veroorzaken. Waarom verhoort God mijn gebed niet? God is toch Liefde?
 
Het valt niet mee om een antwoord te geven op vragen over onbeantwoorde gebeden. Het staat God immers volledig vrij hoe Hij met onze gebeden omgaat. Wij kunnen geen boekhouding bijhouden van de “score” van onze gebeden. Wel kunnen we nadenken over wat gebed in ons leven betekent, en wat de functie van gebed in ons leven is.
Bid ik omdat ik wil ontvangen? Of bid ik om contact met mijn Hemelse Vader te hebben. God heeft ons uitgenodigd om een intieme relatie met Hem te hebben. Een relatie heeft het karakter van wederkerigheid, van spreken en luisteren, horen en antwoorden, geven en nemen.
 
In iedere -op liefde gebaseerde- relatie is het niet altijd zo dat alle wensen ingevuld en verhoord worden. Wij kunnen onze partner, kinderen of wie dan ook waar we een relatie mee hebben niet dwingen aan al onze eisen en verwachtingen tegemoet te komen. Zo ook met God. We kunnen geen aanspraak maken op verhoring van al onze gebeden. Wel hebben we “recht” op Zijn Liefde en trouw, want God is Liefde.
 
Hoe gaan wij om met onbeantwoorde gebeden? Raken we teleurgesteld, of worden we rebels? Keren we ons af van Hem, of zoeken we Hem juist nog meer?
Zijn we dankbaar voor Zijn Liefde en voor het feit dat Hij altijd daar is, aan het andere eind van onze gebeden? Ongeacht verhoring of geen verhoring!
Het antwoord op deze vraag bepaalt of de relatie tussen ons en God van beide kanten gebaseerd is op liefde.
 
Efez 5:20 …….en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus.
 
                                                                                                  Br. van Diesen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019