Goede voornemens

Marcus 1: 17 Jezus zei tegen hen: ‘Kom, volg mij! Ik zal van jullie vissers van mensen maken.’
We zijn nu juist het nieuwe jaar 2012 ingegaan. Wellicht zijn er weer goede voornemens gemaakt. Hoewel het jaar nog erg vers is, zijn er ongetwijfeld ook alweer vele van die goede voornemens gesneuveld.
De Dikke van Dale omschrijft het woord “voornemen” als volgt: een idee van iets dat men wil gaan doen. Geen enkele drang of noodzaak dus om het ook daadwerkelijk na te komen.

Het is beter om geen voornemens te maken, maar om slechts 1 belofte te doen namelijk, om Jezus (meer) te gaan volgen. Laat Jezus op de troon van uw hart zitten, en volg Hem!

Als we Hem echt en oprecht volgen, zullen we andere mensen worden. We zullen “nieuw” gemaakt worden. Vele van de voornemens of beloftes die we elk jaar opnieuw maken zullen geen strijd meer zijn. Het zal als natuurlijk gedrag worden. Radicale veranderingen zullen plaatsvinden in ons leven. Het zal niet meer in eigen kracht hoeven gebeuren, maar in de kracht en wijsheid van boven die voor alles zuiver is. We zullen alleen goede vruchten voortbrengen, voortgebracht door gerechtigheid zegt Jacobus. Niet voor niets wordt Jezus genoemd: ´God´s Gerechtigheid´.

We moeten simpelweg Jezus volgen. Doen wat Hij deed. Doen wat Hij ons leert. Jezus is gekomen voor alle mensen, voor de eenvoudige en ongeletterden, en ook voor de professoren.
Hijzelf leefde als mens eenvoudig en dienstbaar. Zijn oproep is “Kom bij Mij”, “Leer van Mij”, Volg Mij” .

Als we Hem volgen, zullen we waarlijk getuigen van Jezus zijn. Vaak denken we dat dit betekent dat we mensen moeten vertellen dat we naar de kerk gaan en Christen zijn. Dat is zeker niet verkeerd, maar waar het om gaat is dat de mensen horen wie Jezus is, en dat wij Zijn liefde uitstralen naar de mensen. We getuigen niet over onszelf, maar over Hem. Ons leven zelf is een getuigenis.

Mijn gebed is dat we dit jaar samen verder mogen bouwen aan de gemeente tot eer en glorie van Zijn Naam, opdat velen ook de kans krijgen om Hem te volgen.

Hebt u de belofte aan Jezus om Hem te volgen nog niet gemaakt? Geen nood, ik heb goed nieuws voor u. U mag elke dag bij Hem komen. We hoeven niet tot oudjaar 2012 te wachten.

Ik wens u een gelukkig en gezegend Nieuwjaar toe!

Br. van Diesen
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 19-06-2017