Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

KAN HET LEVEN EEN FEEST ZIJN???

 
Soms zijn er perioden in ons leven waarin we het niet meer zien zitten, b.v door verdriet of door ziekte. En als we daar droevig of neerslachtig onder zijn takelt ons dat nog verder af. We worden er moe van. De lasten die je op je schouders voelt drukken en de ellende die er mee gepaard gaat maken je nog zieker. Want het is beslist waar wat Spr. 17:22 ons te zeggen heeft dat een sombere geest zich heel snel openbaart in een ziek lichaam.
Spr 17:22 zegt namelijk: Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid, een sombere geest verzwakt het lichaam.
Maar natuurlijk kunnen we moeilijke en bedreigende omstandigheden niet negeren. We kunnen ook niet gaan doen of ze niet bestaan. Maar dan komt natuurlijk de vraag naar voren. Wat kunnen we dan wel doen? Aan de ene kant van de weegschaal liggen onze problemen. Maar wat kunnen we aan de andere kant van de weegschaal leggen?
B.v. De vreugde om te mogen leven. Het wonder van Gods grote genade. De blijdschap van ons geloof. En de liefde die we ondervinden van mensen om ons heen. Ja dan gaat de weegschaal overhellen naar de positieve kant.
Als we zo gaan denken zullen we merken dat al deze positieve dingen een grote rol in ons leven kunnen spelen. We moeten leren om meer aan zulke dingen te gaan denken en meer God daarvoor te gaan danken. We moeten er heel bewust van gaan genieten, dan zullen we na verloop van tijd gaan merken dat het leven een feest kan zijn, ja zelfs in moeilijke omstandigheden.
We zullen een gezonder mens worden. Want als het zo is dat een sombere geest ons lichaam negatief aansteekt zal het ook zo zijn dat als het hart van de mens vrolijk is ook zijn lichaam daardoor positief aangestoken wordt.
Gebed: Heer, wilt U mij leren om een blijmoedig christen te zijn. Ik ontvang zoveel genade waarvoor ik dankbaar kan zijn. Dank U wel voor uw overvloedige liefde.
 
                                                                    Jullie br. in de Heer Gerard Janssen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019