Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Relativeren

 
“Met wie wil je Mij vergelijken, zegt de Heilige, aan wie ben Ik gelijk te stellen?” Jesaja 40:25
Een prachtige tekst van een prachtig gedeelte uit Jesaja 40:12-31. Het kopje erboven zegt: ‘God is onvergelijkbaar’ en dat is waar: God is God. Een enig God. Je kunt Hem met niets of niemand vergelijken.
We leven in een oververhitte (letterlijk en figuurlijk) wereld, waarin mensen en volken tegen elkaar opstaan, waarin het recht van de sterkste lijkt te gelden en het egoïsme en de hebzucht hoogtij vieren. Zoveel onrecht, geweld, armoede, waanzin en zinloosheid kan leiden en leidt soms tot een gevoel van massale depressie, een gevoel van machteloosheid. Zo’n gevoel van: stop de wereld, ik wil eraf. Is er nog hoop? Ook wij als gelovigen herkennen deze gevoelens wel. Maar, wat een genade … we mogen dit alles relativeren (in het juiste perspectief zien) in het licht van Gods Woord, in het licht en het plan van die Ene God, die met niemand te vergelijken is. Hij heeft beloofd, dat alles goed zal komen. Geen goedkope, loze belofte, maar één waarbij Hij Zijn Enige Zoon heeft gegeven om u en mij te redden en om een uiteindelijke oplossing te bieden aan een wereld, die steeds verder in nood komt en steeds meer in het duister is gehuld. Ben ik een doemdenker? Welnee! Gewoon de feiten onder ogen zien is realistisch, maar het kan je wel somber stemmen. Veel mensen, waaronder politici, wetenschappers en vredestichters zien het eigenlijk niet meer zitten. Ben Goerion (eerste premier van Israël) heeft eens gezegd: “Wie niet in wonderen geloofd is geen realist”. Dat is wat Gods Woord ook laat zien. God doet wonderen en zal dat altijd blijven doen. Zijn Woord is de waarheid en is realiteit. Hij belooft een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
Als u het even niet ziet zitten, in uw persoonlijk leven of door de ontwikkelingen in de wereld, is het goed om dan te gaan relativeren. Geen problemen wegpraten of net doen of het allemaal niet zo erg is, maar door het openen van Gods Woord en door te lezen hoe Hij de dingen beziet en wat Hij ervan vindt en erover zegt. Dat geeft echt houvast. Relativeren kan alleen als je een vaste waarde hebt waarmee je dat kunt doen en zeg nu eerlijk: de enige, echte, vaste, constante waarde is de God, die met niemand te vergelijken is. Op Hem kunnen we rekenen; Hij maakt Zijn beloften waar!
 
                                                                                                  zr. Gusta Kelly
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019