Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Waar is jouw hart?

 
Mark. 12: 41-44. 41
 
Hij ging tegenover de offerkist zitten en keek hoe de mensen er geld in wierpen. Veel rijken gooiden veel geld in de kist.42 Er kwam ook een arme weduwe, die er twee muntjes in gooide, ter waarde van niet meer dan een quadrans. 43 Hij riep zijn leerlingen bij zich en zei tegen hen: ‘Ik verzeker jullie: deze arme weduwe heeft meer in de offerkist gedaan dan alle anderen die er geld in hebben gegooid; 44 want die hebben gegeven van hun overvloed, maar zij heeft van haar armoede alles gegeven wat ze had, haar hele levensonderhoud.’ In feite is dit een behoorlijk confronterend beeld. Jezus die zit te kijken hoeveel de mensen offeren. Er is geen mogelijkheid om je te verschuilen of je anders voor te doen dan je bent. Jezus kijkt je op de vingers!
Sommigen geven van hun overvloed uit gewoonte of om een bepaalde indruk te wekken bij de mensen. Anderen geven van het weinige dat ze hebben, uit liefde en overgave aan God. Er zijn meer gebieden in ons leven waarvan we iets kunnen geven aan God. Ik wil u op iets wijzen, en dat is uw tijd en interesse. Stelt u zich voor dat Jezus door uw agenda bladert. Wat zal Hij daar allemaal tegenkomen? Waar komt Hij voor in onze agenda’s? Staat er wellicht een kleine notitie aan het einde van de dag? Een “reminder” om nog even voor het slapen gaan Hem te bedanken voor de zegeningen van de dag? Snel nog even onze wensenlijst bij Hem brengen? Of houden we in onze agenda wel degelijk rekening met Hem? Staat een deel van onze dag- en weekindeling geblokkeerd om tijd met Hem door te brengen, en voor Hem te besteden? We gaan de vakantie periode in. Velen zoeken elders rust en ontspanning, anderen blijven lekker thuis. Voor de meesten is het ook een tijd die even niet gedomineerd wordt door onze agenda. Heerlijk uitrusten. Het is u van harte gegund!
En aangezien we onze agenda’s toch niet nodig hebben tijdens de vakantie is het wellicht een goede gelegenheid om Jezus eens door onze agenda te laten bladeren zodat Hij kan zien wat we allemaal gedaan hebben het afgelopen jaar.
Durft u………….?
Fijne en gezegende vakantie toegewenst
 
                                                                                                  Br. van Diesen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019