Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

In welk boek sta je?

 
Ik hoorde op het nieuws dat je tegenwoordig automatisch verdacht bent als je niet op Facebook bekend bent. Men vermoed dat je dan iets te verbergen zult hebben.
 
Iedereen kent Facebook wel, ongeacht of men zelf actief is of niet.
Dit internet medium stelt dat het een "sociaal netwerk is dat mensen, vrienden en collega’s met elkaar verbindt.”  Het betekent letterlijk: Boek der gezichten.
Op Facebook maken we onszelf bekend aan de wereld. Onze "vrienden” krijgen zelfs een intiemer kijkje in ons leven en waar we ons allemaal mee bezig houden. Het is bijzonder dat we op de hoogte kunnen zijn van het wel en wee van onze familieleden aan de andere kant van de wereld, en tegelijkertijd weten wat de buurman meeneemt in zijn broodtrommel naar het werk. 
De Bijbel spreekt ook over boeken zoals: Boek der verbond, Boek des Heren, Boekrollen, Boek des Levens.
De belangrijkste daarvan is het Boek des Levens ofwel "Book of the living” In Openbaring 20 lezen we dat het van levensbelang is dat onze naam geschreven is in dit boek. Of dit nu een echt boek is, of een virtueel boek zoals Facebook is niet relevant. Wat wel relevant is, is de vraag hoe jouw naam in dit boek kan komen?
 
Als we (met alle respect), de vergelijking met Facebook doortrekken, dan is het interessant om je de vraag te stellen of je Jezus uit zou durven nodigen als "vriend”. Durf jij al je details die je deelt met je vrienden op internet, ook te delen met Jezus?Wellicht nog belangrijker is het antwoord op de vraag of Jezus jouw uitnodiging als vriend zou kunnen accepteren? Als we weten hoe Jezus met Zijn vrienden omging, en wat voor soort mensen dit waren, dan kunnen we het antwoord op deze vragen eenvoudig vinden.
 
In Johannes 14 lezen we het verhaal van Jezus en Zijn vrienden vlak voordat Hij gearresteerd werd. We lezen over Zijn Liefde voor: Vriend Petrus, de slappeling. Vriend Thomas, de ongelovige en eigenwijze. Vriend Judas, de verrader.
Uiteindelijk blijven aan het kruis slechts Zijn moeder, zijn neef en slechts enkelen over.
 
Toch stierf Jezus ook voor hen allemaal, en gaf hun de zekerheid dat hun naam in Zijn "Book of the living” staat. Betekent dit dan dat het allemaal niet uitmaakt wat we doen en hoe we leven? Dat we toch wel gered zijn…..? Laten we onszelf niet voor de gek houden. Wees wijs en leer van de geschiedenis! 
     
-Petrus werd vergeven, maar moest eerst diep door het stof  (Joh 21:15-19)·       -Thomas werd publiekelijk met zijn neus op de feiten gedrukt (Joh 20:28)·      
-Judas kreeg berouw maar durfde niet terug naar Jezus te gaan om vergeving te ontvangen. 
 
Wij kunnen altijd naar Jezus! Het is nooit te laat!Jezus wil jouw echte vriend zijn. Geen Facebook vriend, maar een echte vriend. Intiem en persoonlijk. Eerlijk en open. Ken jij Jezus? Staat jouw naam in het Boek des Levens? 
 
Laten we elkaar aansporen om minstens zo actief te zijn binnen de realiteit van het Koninkrijk van God als in de virtuele wereld van Facebook. 
 
                                                                                                Br. Pim van Diesen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019