Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

God weet ervan

 

 

 “… vang mijn tranen op in uw kruik. Staat het niet alles in uw boek?”  Psalmen 56 9b

God weet ervan

Als je bovenaan de Psalm kijkt, dan zie je dat David dit gebed tot God bad, toen de Filistijnen hem hadden gegrepen.

Het is de moeite waard de hele psalm te lezen. Daarin staat een paar keer de vraag: wat kan een sterveling mij aandoen? Het antwoord is duidelijk: niets. God was met David. Ja, u leest het goed. God was met David. Hij was gegrepen door de Filistijnen, die hem de hele dag bedreigden, maar hij weet het zeker: God is met mij. Hij vertrouwt op God. David laat duidelijk merken dat hij verdriet heeft. Hij huilt en zegt dat God zijn tranen opvangt in Zijn kruik. Dat is wat God doet. Ons verdriet ontgaat Hem niet. Hij heeft ons op het oog. Hij weet in welke situatie we zitten en als we huilen dan vangt Hij onze tranen op in Zijn kruik. Een beeld om ons te laten weten dat God weet hoe groot ons verdriet kan zijn. Een andere Psalm zegt dat Hij ons verdriet ziet en weegt in Zijn hand. God voelt met ons mee in elke situatie. Hij had kunnen voorkomen dat David gegrepen werd, maar dat deed Hij niet. Waarom weten we niet, net zo min als we niet weten waarom God bepaalde situaties in ons leven toelaat.

David legt zijn probleem uit aan God en klaagt zijn nood, maar tegelijkertijd belijdt hij dat hij op God vertrouwt, dat geen mens hem iets kan doen en dat God zijn verdriet ziet. Hoe het ook is, God weet ervan! Dat alleen al geeft David troost en bemoedigt hem. Hij mag zijn verdriet delen met God en tegelijkertijd vertrouwen dat God hem er doorheen zal helpen. Hij kreeg geen instant oplossing. Hij vertrouwde dat God hem zou helpen en in de tussentijd wist hij: God weet ervan, Hij vangt mijn tranen op in Zijn kruik en alle ellende die ik meemaak tekent Hij op in Zijn boek. Tezijnertijd gaat God daar wat mee doen.

Als u in nood bent, verdriet hebt of problemen, dan hoop ik dat u net als David het vertrouwen zult hebben dat God er iets mee zal doen. Hij ziet het, is ervan op de hoogte en vangt uw tranen op in Zijn kruik. Hij merkt het op. U mag zich verzekerd weten van Zijn liefde en Zijn aandacht! Kunt u troost vinden in de gedachte dat God ervan weet? Dat suggereert geen passieve houding van God, maar een houding van: Ik weet ervan, Ik zie jouw verdriet, jouw situatie en Ik heb de situatie in de hand, Ik heb jou in Mijn hand!

God weet ervan, Hij vangt jouw tranen op en Hij helpt je er doorheen! En eens zullen wij Hem zien en dan zal Hij alle tranen van onze ogen afwissen! Wanhoop niet. Vertrouw op Hem. Geen sterveling kan jou wat doen. En zit je nu in de problemen, bedenk dan dat Hij ervan weet! Dat is alles wat je nodig hebt!

Gods zegen gewenst,

                                                                                                         Zr. A.G.Kelly

 

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019