Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Leer ons bidden

 
Lucas 11:1
Eens was Jezus aan het bidden, en toen hij zijn gebed beëindigd had, zei een van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft’.
 
Om verschillende redenen bidden de mensen niet zoveel meer. Sommige bidden helemaal niet. Anderen weten niet wat ze moeten bidden. Sommige is het bidden nooit geleerd. Daarom even terug naar de basis.
 
Bidden is de ademhaling van je ziel. Zoals ademhalen dat is voor je lichaam. Astma patiënten weten heel goed hoe alles blokkeert als je geen lucht krijgt. Zo blokkeert alles als er geen gebed is. Het is net of je vuile lucht binnen krijgt en alles afremt. Weet dat, als je in zo een toestand bent, het niet nodig is om daarin te blijven. Hebreeen 10:19 zegt hierover het volgende:
“Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen.”
Dat is de basis van het gebed, dat God ons als zijn kinderen heeft aangenomen. Door het werk van Jezus is er een weg terug naar de Vader. Je hebt vaste grond onder je voeten. Jezus de rots.
En op die grond mag ik komen en ontdekken wat bidden is.
Bidden is: alles zeggen, alles mogen zeggen, alles durven zeggen en alles willen zeggen.
Dat is het bidden wat Jezus ons geleerd heeft: Bedenk daarbij dat God de Vader een Heilig God is en niet je knikker vriendje.
"Daarom, begin je gebed met Vader in de Naam van Jezus kom ik tot u".
Zo leerde Jezus ons te bidden, daar te beginnen.
Daarop rust een belofte van een ruime beloning. Dus, geef die vrijmoedigheid niet prijs!
Amen
 
                                                                                                  M.A. van Rossum
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019