Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Zorgen

 
Maak jij je wel eens zorgen? Zorgen over je financiële situatie, zorgen over je gezondheid, zorgen over wat voor toekomst je kinderen eigenlijk hebben, zorgen hoe het allemaal verder moet. Bezorgdheid is een staat van emotionele gejaagdheid. Het is angst voor wat er zou kunnen gebeuren of juist niet zou kunnen gebeuren. Het is denken in termen van: Stel je voor dat! Wat als… Het is trouwens normaal dat je gespannen bent voor een moeilijk examen of dat je je zorgen maakt om je tiener die om 12.00 uur thuis zou zijn, maar al een uur te laat is. Maar als die zorg overgaat in angst en die angst je meevoert naar paniekgevoelens, dan is dat niet normaal. Ook is het goed om onderscheid te maken tussen tijdelijke bezorgdheid, zoals in deze voorbeelden, en een voortdurende geneigdheid tot bezorgdheid. Er zijn mensen die zich constant zorgen maken over van alles en nog wat. Door die voortdurende zorgen verkeren ze in een continue gespannen toestand en gaan ze gebukt onder de zorgen. Die bezorgdheid is voor hen als een grote ruwe jutezak vol lasten die ze met zich meezeulen. Bezorgdheid levert niets positiefs op, maar het leidt wel tot veel negatieve gevolgen. Het geeft stress, spanning, vermoeidheid, wantrouwen en angst. En het steelt je slaap, je hoop, je levensvreugde en je energie. Weet je wat de Here Jezus zei over bezorgdheid?
Doe het niet…!
 
Hij zei: ‘Maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.’ Matteüs 6:25,34. Waarom is het zo belangrijk om je bezorgdheid in te leveren? Omdat de kern van je zorgen maken in principe ongeloof is. Je zorgen maken kan daardoor zonde worden. De Here Jezus zegt in Matteüs 6 dat de ongelovigen zich daarmee bezig houden. We zijn mensen. En God weet dat ook. Als we piekeren dan hebben we in feite een beetje weinig vertrouwen in God. Het is ten diepste een wantrouwen tegenover de Vader, die ons verzekert dat Hij zelfs voor een vallend musje zorgt. Hier ligt de belangrijkste sleutel: De wortel van bezorgdheid is het niet vertrouwen op de beloften en kracht van God. Bezorgdheid is eigenlijk twijfelen aan het karakter van God. Dus wat er ook gebeurt in je leven, vergeet nooit dat God te vertrouwen is. Als God voor vogels zorgt, dan zal Hij nog veel meer voor jou zorgen. Hij is je Vader! Hij wil voor je zorgen. Als je naar Hem toegaat kan Hij alle zorgen van jouw schouders afnemen en je vertrouwen geven dat Hij voor jou zorgt!
In het boek ‘Zwerfster voor God’ schrijft Corrie ten Boom het volgende: ”Aan het eind van de week zwierf ik, een beetje doelloos door de stad. (New York) Ik ging naar de YWCA (een christelijke organisatie voor jonge vrouwen) om de rekening van mijn kamer te betalen. Degene die me hielp keek me medelijdend aan. ‘Het spijt me, maar onze ruimte is zo beperkt, dat we u hier niet langer kunnen laten blijven. Eén week is het maximum. Hebt u al een ander adres?” ‘Ja, ik weet alleen nog niet wat het is.’ ‘Dat begrijp ik niet,’ zei ze, een beetje verwonderd. ‘God heeft een andere kamer voor me,’ legde ik uit. ‘Hij heeft me alleen nog niet verteld wat het adres is. Maar dat geeft niet. Hij heeft me door Ravensbruck geleid. Hij zal me in Amerika niet in de steek laten.’ Opeens schoot het meisje iets te binnen. ‘Ach, dat is waar , er is een brief voor u gekomen.’ Vreemd, dacht ik, toen ze me de envelop gaf. Hoe kan ik nou een brief krijgen? Niemand weet waar ik logeer. Maar toch was het zo. Ik las hem gehaast en zei toen tegen het meisje: ‘Mijn adres is in de 190th Street.’ ‘Maar waarom zei u dat niet meteen?’ vroeg ze. ‘Omdat ik het nog niet wist. Het stond in deze brief. Een vrouw, die ik niet ken, schrijft me: ‘Ik hoorde u spreken in de Joodse gemeente. Ik weet dat het zo goed als onmogelijk is om in New York een kamer te vinden. Mijn zoon zit op dit moment in Europa, dus , kunt u, als u wilt, zijn kamer gebruiken in de tijd dat u in New York bent.’ Het meisje was nog meer verbaasd dan ik. Maar ja, misschien had ze nog nooit een wonder meegemaakt.’
… Corrie vertrouwde volkomen op God! En jij?
 
                                                                                                               br. Kelly
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019