Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

 

 

Soms plaatst God ons voor een uitdaging. Hij stelt ons op de proef door middel van een moeilijke situatie, om ons te helpen groeien in ons geloof en vertrouwen in Hem. God wil dat wij ons realiseren dat “wat bij mensen onmogelijk is, mogelijk is bij Hem.” [ Luc. 18 : 27 ]. Er is niets te moeilijk voor Hem [ Jer. 32 : 17 ].

In het verhaal uit Matt. 14 : 13 - 21 ontstond, menselijk gezien, een moeilijke situatie. Een grote groep mensen volgde Jezus om naar hem te luisteren en om genezen te worden. Na enige tijd kregen de mensen honger. Er was weinig voedsel beschikbaar voor zoveel mensen. Wij zouden zeer waarschijnlijk op dezelfde manier reageren als de discipelen. Dit probleem is menselijk gezien niet op te lossen op dit moment, dus stuur de mensen weg. Er is niet voldoende, dus wij beginnen er ook niet aan. Jezus zegt in Matt. 14 : 16: “Dat hoeft niet. Geven jullie hen maar te eten.” M.a.w. “Doe wat binnen jullie mogelijkheden ligt en vertrouw op Mij.” Jezus gaf er de voorkeur aan Zijn wonderen door middel van mensen te doen. Joh. 6 : 9 geeft nog meer inzicht in deze situatie, namelijk hoe Jezus de gift van een jongen gebruikte om een wonder te kunnen verrichten. Deze jongen gaf namelijk het kleine beetje dat hij had, vijf broden en twee vissen en dit was genoeg voor God. Jezus vermenigvuldigde wat deze jongen gaf, zodat ruim 5000 mannen (plus vrouwen en kinderen) ervan konden eten. Er bleef zelfs nog over: Twaalf manden vol.  

We kunnen wat God in ons leven doet, beperken door ervanuit te gaan van wat wel of niet zou kunnen, binnen onze mogelijkheden. Denk jij ook wel eens dat je niet zo veel te bieden hebt? Of wat ik heb stelt toch niets voor! Laat je inschatting van wat je onmogelijk lijkt, je niet tegenhouden. Bedenk dan dat je net als deze jongen vaak meer in huis hebt dan je denkt. God kan wonderen doen. Een situatie die met menselijke middelen onmogelijk op te lossen lijkt, is voor God juist een gelegenheid om Zijn macht te tonen.

Als we God niets aanbieden, heeft Hij niets om te gebruiken. Maar Hij kan het kleine, dat we hebben aannemen en groot maken. Hier gebruikte Jezus wat een kind gaf, om één van de grootste wonderen uit de evangeliën te doen. Leeftijd hoeft geen barrière te zijn om God te dienen. Voel je nooit te jong of te oud om Hem van dienst te zijn. Vertrouw erop dat Hij in de middelen kan en zal voorzien, als Hij iets van je vraagt.

In omstandigheden waarvan wij zouden zeggen: “Dit kan ik niet!” zegt God: “Ik kan het wel!”. Amen.

                                                                                       Br. Franklin Brondenstein

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019