Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Open deuren

 

“Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar. En bid dan ook voor ons, dat God deuren voor ons opent om het mysterie van Christus te verkondigen waarvoor ik gevangen zit, en bid dat ik het mag onthullen zoals het moet”. Kol. 4:2-4

 

Als u dit leest ligt er een nieuw jaar voor ons.

Veel mensen hebben allerlei goedbedoelde voornemens (voor zolang het duurt). Sommige mensen hebben allerlei plannen of hebben elkaar dingen beloofd voor het komende jaar. Op zich niet slecht, maar het is wel goed om erbij te bedenken: Deo Volente. Met andere woorden: als God het wil en wij leven.

In de tijd waarin we leven is namelijk niets zeker op aarde. Voornemens, beloftes en plannen kunnen zomaar weggevaagd worden.

We kunnen zeker verlangens hebben voor de tijd die nog komen gaat. Ons grootste verlangen zou moeten uitgaan naar de Heer. En als dat zo is, verlangen we ook dat Zijn Koninkrijk uitgebreid zal worden door de redding van mensen die de Here Jezus nog niet kennen. Vanuit dat verlangen roept Paulus ons op om ervoor te bidden. We mogen bidden of God deuren voor ons zal openen om het Evangelie te verspreiden, maar ook dat we het zullen doen zoals het moet. Paulus zat gevangen vanwege zijn Evangelieverkondiging, maar is ook al weer aan het nadenken hoe het verder moet. De meesten van ons hebben wel onbekeerde familieleden, vrienden of kennissen, mensen op school of op je werk. In elk geval zijn er nog zoveel onbekeerde mensen op de wereld. Deze mensen dreigen verloren te gaan als het Evangelie niet verkondigd wordt. Wat een verantwoording dragen wij! Paulus zegt: Bid dat God deuren opent. Bidden als gemeente en/of persoonlijk dat God ons mogelijkheden, kansen en middelen geeft om te getuigen van Hem en om het Evangelie voortgang te laten vinden, zou onze prioriteit moeten zijn. Alles gaat voorbij, maar na dit leven komt er een Eeuwigheid. God wil mensen redden om Eeuwig Leven te hebben bij Hem. Bidt u mee dat God deuren opent?

 

                                                                                                            Zr..A.G.Kelly

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019