“Behandel anderen dus steeds zoals je zou willen dat ze jullie behandelen. Dat is het hart van de Wet en de Profeten.’’

Matheus 7:12 is een bekende tekst die je veel op tegeltjes ziet. Jaren geleden hadden we de Royal Rangers groep nog in onze kerk. Deze tekst was één van hun hoofdteksten.

Jezus gaf ons deze tekst om te leren hoe we met anderen om moeten gaan. Hij gaf als voorbeeld hoe God ons behandelt. Onze Vader in de hemel zal ons het goede geven als we Hem daarom vragen.

Net zoals mensen doen als hun eigen kinderen daarom vragen.

Zoals God doet naar ons, zo moeten wij ook naar anderen doen. Wij zijn blij als God ons vergeeft.

Vergeef daarom ook elkaar. Je bent blij als God je uit de problemen helpt. Help daarom dan ook een ander die een probleem heeft. Als je verdriet hebt troost God je. Troost daarom ook wanneer een ander verdriet heeft. Als God het naar ons doet, dan dienen mensen dat onderling ook te doen.

Ben je niet blij als iemand je wil vergeven? Waarom vergeef jij die ander dan niet?

God gaat zelfs nog verder wanneer Hij zegt in Matheus 25:40

“Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre gij dit aan één van deze mijn minste broeders hebt gedaan, hebt gij het Mij gedaan.”

Als je het niet aan die ander doet dan heb je het ook niet voor mij gedaan.

Nog een mooie tekst: Matheus 6:14

Jezus zei verder: ’’Je moet andere mensen hun fouten vergeven. Dan zal je hemelse Vader ook jou fouten vergeven. Maar als je andere mensen hun fouten niet vergeeft, dan zal je Vader ook jouw fouten niet vergeven”.

Als je het niet voor een ander doet, kan God het ook niet voor jou doen.

God is de NORM.

Gods zegen, M.A. van Rossum

Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 08-11-2018