Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

 

Het leven van koning Achab gaat ongeveer van 2 Koningen hoofdstuk 16 t/m hoofdstuk 20 en er gebeurt veel in deze hoofdstukken.

Achab is koning van het 10 stammenrijk Israël. Als je het leven van Koning Achab bestudeert dan kom je er snel achter dat het misschien wel de slechtste koning van Israël is geweest.

Het verhaal van Achab is het verhaal van een natie op een diepte punt, slechte tijden en slecht moraal. In het midden van dat alles roept God mensen die trouw zijn.

Dat geldt ook voor ons, hoe slecht alles ook mag lijken op de TV of in de media, Hij roept mensen zoals u en ik die getrouw zijn in een gekke wereld.

De focus in Achab’s dagen was op wat er gebeurde in de hoofdstad Samaria. We zien dat niet alleen Elia, maar ook verschillende mensen die de Here dienen, proberen te spreken in Achab’s leven.

Maar hij wijst alles af.

Zo hebben wij nu ook een rol te spelen in een wereld die helemaal gek aan het worden is om getrouw te zijn aan God. Om te verkondigen wat Gods wil is ondanks dat mensen het niet altijd willen horen.

Ga door in uw leven met God.

 

                                                                                                   M.A. van Rossum

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019