Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Groei.

 

“De Heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het Kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.” Lucas 1:35

 

We gaan de maand december weer in. De maand waarin we de geboorte van de Here Jezus vieren.

De Here Jezus, die geboren werd uit Maria, een mens zoals u en ik. De Here Jezus groeide in haar schoot totdat het tijd was voor Zijn geboorte.

Maria sprak niet tegen toen de Engel de aankondiging kwam doen. Ze wilde Gods wil doen, ongeacht de gevolgen. De Here Jezus mocht in haar groeien. De vraag is of Hij ook in ons hart en leven mag en kan groeien. Hoe zien we dat?

Vaak hebben we een verkeerd beeld over geestelijke groei. We denken dat het lezen van goede boeken, het luisteren naar goede sprekers, het bezoeken van conferenties ons daarbij zal helpen. Dat zal zeker zo zijn, maar het zal niet helpen als de Here Jezus geen ruimte krijgt in ons leven, als Hij niet kan groeien in ons!

Voor groei is voedsel nodig! Er is méér voor nodig dan goede boeken, preken etc.

De Here Jezus zei het volgende over dat voedsel om te groeien:

“Maar Jezus zei: ’Mijn voedsel is: de wil doen van Hem die Mij gezonden heeft en Zijn werk te voltooien!” Johannes 4:34.

De groei zit er dus niet in van alles te consumeren, maar te doen wat God wil. Dat is doorgaans moeilijker dan mooie, goede boeken, artikelen lezen etc. Het betekent simpelweg dat we God gehoorzamen. Dat is moeilijk, maar héél erg de moeite waard! Gods wil doen is voedsel en voedsel is groei.

Wilt u groeien? Geef de Here Jezus dan de ruimte in u te groeien, net als Maria. Eet het juiste voedsel, dat is: doe Gods wil. Als u dat doet groeit u pas echt! Dan kunt u ook gerust genieten van alle andere mooie dingen op geestelijk vlak.

Ik wens u een geweldig feest toe deze maand. Veel zegen en groei.

 

                                                                                                        Zr. A.G. Kelly

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019