Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Raak niet afgeleid

 

“Iemand die in krijgsdienst is, laat zich niet afleiden door het leven daarbuiten, want zijn bevelhebber moet tevreden over hem zijn”.

2 Tim. 2:4

 

“Houd Jezus Christus in gedachten…”. 2 Tim. 2:8a

 

In het voorafgaande gedeelte vergelijkt Paulus de gelovige met een soldaat van Christus Jezus. In de Efeze-brief zien we dat we soldaten zijn die aan het front vechten. Wij zijn allemaal “opgeroepen” om dienst te doen in het leger, waarvan de Here Jezus de Opperbevelhebber is.

De constatering hier is, dat je je niet laat afleiden door het leven daarbuiten, omdat je bevelhebber tevreden over je moet zijn.

Maar is het wel zo, dat we ons niet laten afleiden door de wereld daarbuiten? Natuurlijk kan ik alleen namens mijzelf spreken, maar ik zal u eerlijk zeggen dat het mij weleens overkomt. Je laat je afleiden door iets dat in beeld komt, dat op je pad komt en plotseling je aandacht vraagt. Je kunt daar opeens heel druk mee zijn. Het kan je focus, je aandacht afleiden van je Opperbevelhebber. Natuurlijk ben je nog steeds een soldaat, maar je laten afleiden kan je kwetsbaar maken. Je kunt achterop raken, niet goed bewapend zijn en de weg kwijtraken door momenten van onoplettendheid.

En natuurlijk kom je van alles tegen in je leven, maar blijf een soldaat! Volg de bevelhebber. Houd Jezus Christus in gedachten!

Met Hem in gedachten kun je de juiste keuzes maken, zul je je laten leiden door Zijn Heilige Geest.

Als gelovigen moeten we ons niet laten afleiden door de wereld daarbuiten, maar in onze wapenrusting blijven, gefocust op de Here Jezus, Hem in gedachten houdend. Dan kunnen we de dingen die op ons pad komen, zien in het juiste perspectief. Het zal ons dan niet afleiden van de Here Jezus, maar ons helpen om werkelijk te delen in de overwinning, die behaald is aan het kruis.

Wat je ook tegenkomt: richt je aandacht op de Here Jezus en volg Hem!

 

                                                                                                          Zr.A.G.Kelly

 

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019