Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Wees nooit bang

 

"Wees nooit bang om een onbekende toekomst te leggen in de handen van een bekende God."

 

Deze prachtige uitspraak is van een vrouw over wie we geen twijfel hoeven te hebben dat ze wist waarover ze sprak.

Corrie ten Boom heeft als gelovige vrouw een concentratiekamp overleefd. Vervolgens heeft ze de rest van haar leven toegewijd aan God. Het was haar doel om zoveel mogelijk mensen te vertellen over de Levende God bij wie er altijd hoop is. Ze had God gedurende de vele gebeden in de benauwdheid van een onzekere toekomst, beloofd om Hem altijd trouw te blijven. Ongeacht haar omstandigheden. Ze gebruikte daarna haar redding en bevrijding niet om er op los te leven, maar om God te dienen. Zelfs als dat zou betekenen dat ze haar “beul” zou moeten vergeven. Toen ze op een gegeven moment oog in oog met deze man kwam te staan, gaf God haar de kracht om te vergeven. Zowel haar ouderlijk huis in hartje Haarlem dat nu als museum en evangelisatie centrum nog steeds te bezoeken is, als ook de boeken van Corrie beveel ik u van harte aan. Het zal u bemoedigen.

 

In de Bijbel vinden we ook een sterke vrouw zoals Corrie, Haar naam is Hanna. In 1 Samuel leest u over deze vrouw, haar verdriet en pijn. Jarenlang smeekte ze God om een zoon die haar zou verlossen van alle smaad en schande. Tegelijkertijd beloofde ze God om diezelfde zoon waar ze zo hevig naar verlangde terug te geven aan God. En zowel God als Hanna kwamen de belofte na.

 

Ze was niet bevreesd voor haar eigen toekomst of leven. Ze vertrouwde op God dat Hij kon voorzien en zou voorzien. En God bleek ook toen meer dan betrouwbaar te zijn.

 

Misschien heeft u ook angst voor uw toekomst of ben u bevreesd om God het wonder te vragen waar u zo naar verlangt. Hopelijk raakt u geïnspireerd door de verhalen van deze vrouwen. Meer nog bid ik dat u met alles wat u hebt en wat u bent uw hoop en vertrouwen bij God zoekt. Want alleen God kan ons ware rust en vrede geven.

 

Jeremia 33

3Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn.

 

Tot slot nog 2 prachtige uitspraken van zr. Corrie ten Boom;

 

"Kijk naar de wereld; en je wordt bedroefd. Kijk naar binnen; en je wordt depressief. Kijk naar God en je zal rustig zijn."

 

"Vrees klopte aan de deur. Het geloof deed open. Er was niemand."

 

                                                                                                       Br. van Diesen

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019