Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Bloei

 

“Als u iets zaait, moet dat eerst sterven voordat het tot leven kan komen. En wat u zaait heeft nog niet de vorm die het later krijgt; het is nog maar een naakte korrel, een graankorrel misschien of iets anders. God geeft daaraan de vorm die Hij heeft vastgesteld, en Hij geeft elke zaadkorrel zijn eigen vorm”. 1 Kor. 15:36-38

 

Een prachtige tekst, die laat zien dat wij als gelovigen zullen groeien en bloeien tot Zijn eer. God wil ons laten groeien en bloeien op onze eigen manier, zodat wij onze eigen vorm krijgen; wel zoals Hij dat heeft vastgesteld. Maar … als je tot bloei wilt komen als zaadje, moet je dus de grond in om daar te sterven aan jezelf. Dat is niet leuk (in de grond, in het donker, alleen), maar het moet wel gebeuren, anders komt er nooit groei en bloei.

Soms blijven we steken in ons leven en komen we niet tot bloei. We vragen ons dan af hoe dat komt. De oorzaak is vaak dat we wel willen bloeien, maar het hele proces van sterven aan onszelf willen we liever overslaan. Je komt niet uit de grond en dat geeft vaak veel teleurstelling!

De Here Jezus zegt in Lucas 9 dat, als je je leven wil verliezen, je het zult behouden! Als je dus bereid bent te sterven, dan ga je als zaadje ontkiemen. Dan volgt het proces van groeien; je bent niet meteen een prachtige bloem. Eerst komt er een klein, groen stengeltje boven de grond. Dat heeft water en zon nodig. Die kun je allebei vinden bij de bron van al het leven: de Here Jezus. Zoek je voeding bij Hem! Het groene stengeltje wordt sterk en groeit en wordt tenslotte een prachtige bloem! Geweldig!

Groei en bloei tot eer van God naar de vorm, die Hij heeft vastgesteld, maar vergeet niet om eerst te sterven …

 

                                                                                                         Zr. A.G.Kelly

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019