Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

 

 

‘Ik ben een volgeling van Jezus’

‘O, dan weet je zeker precies hoe het moet?’

‘Nee, daarom volg ik Jezus’

                                                                                                 Rikkert Zuiderveld

 

De opdracht in het leven voor een Christen is eigenlijk heel eenvoudig; Alleen Jezus volgen.

Echter als we om ons heen kijken in de kerk, is de werkelijkheid helaas soms toch anders.

Om allerlei redenen blijkt het moeilijk om Jezus te (blijven) volgen. Iedereen wil Jezus volgen als, - en zolang - het ons voor de wind gaat. We noemen ons dan “Gezegend”. Maar als het leven tegenzit of ons teleurstelt, dan noemen alleen de Christenen die Jezus werkelijk ontmoet hebben in alle seizoenen van het leven zich nog steeds “Gezegend”.

Anderen gaan bij tegenslag, ongeduld of ontevredenheid op zoek naar alternatieve bronnen die hun gebrek onmiddellijk kunnen aanvullen of het probleem direct weg nemen. Zelfs als ook die bronnen uiteindelijk teleurstellen. Wat dat betreft is er op het gebied van religie en mystiek tegenwoordig oneindig veel “keuze”. Dit is zeer herkenbaar omdat in de gehele samenleving er sprake is van keuze in overvloed. Alles om de mens maar te behagen.

Is het u weleens opgevallen hoeveel soorten brood of sap u in de supermarkt kunt krijgen? Het is steeds moeilijker om te kiezen, en toch gaan mensen naar de supermarkt waar de meeste keuze is.

Het leven zou een stuk eenvoudiger zijn als er gewoon alleen maar 1 soort brood zou zijn, en alleen appelsap. (Ik ben het met u eens dat het wel een beetje saai zou zijn)

 

De mens heeft van oudsher de behoefte om zelf te kiezen, en daarmee de controle te houden over zichzelf en liefst ook over de ander. Het is blijkbaar belangrijk om te laten zien hoe goed we het hebben, hoe goed we zijn, en hoe groot onze kennis is.

Niet zelden krijgt een mens in nood twee handen vol met Bijbelteksten toegeworpen in plaats van twee handen om de schouders als troost of bemoediging.

 

Echter onze Here Jezus zegt:

“Kom tot Mij”

“Volg Mij”

“Ik ben de Weg, de Waarheid en het leven”

 

Wilt u werkelijk in Waarheid Leven op de beste en veiligste Weg?

Dan is er maar 1 keuze te maken: Jezus volgen, en Hem alleen.

 

                                                                                                       Br. van Diesen

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019