Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Gemaakte keuzes

 

…….. Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.’   1Samuel 16:7

Samuel kreeg van God de opdracht om 1 van de zonen van Isai te zalven, in de plaats van de ontrouwe Saul. Deze doorgewinterde profeet van God dacht in eerste instantie zelf wel een keuze te kunnen maken op basis van zijn eigen inzicht. Dit bleek een misvatting. Gelukkig luisterde Samuel naar de Heer, en liet zich corrigeren zodat uiteindelijk David koning werd.

De vakantie periode is een goede gelegenheid om eens na te denken over de keuzes die we het afgelopen jaar hebben gemaakt. Het gaat er daarbij niet eens zozeer om hoe de keuzes uitgepakt hebben, of wat ze opgeleverd hebben. Het is goed om te onderzoeken in hoeverre we ons bij onze keuzes hebben laten leiden door de Here Jezus. Immers, als we ons een volgeling van Hem noemen, zouden we Hem ook moeten betrekken bij onze keuzes. Het gaat echt niet om het kiezen tussen kaas en jam voor op uw brood, maar wel om beslissingen die invloed hebben op uw leven. Keuzes die uw leven en het leven van uw geliefden mede bepalen. Ook als het gaat over zaken als onze carrière, partner, langdurige financiële verplichtingen, hobby’s.

Komen onze keuzes tot stand nadat we Hem eerst gezocht hebben door bidden en vasten?

Kunnen we het geduld opbrengen om te wachten op Zijn antwoord?

Zijn we ook gehoorzaam als het antwoord “tegenvalt”?

Als het een ander antwoord is dan we verwacht of gehoopt hadden. Als God van ons vraagt om niet te kiezen voor die baan met die enorme opslag, of die partner die er zo knap uitziet, of dat mooie grote huis met die hoge hypotheek. Als we dat doen, mogen we er zeker van zijn dat de keuzes die we maken onderdeel zijn van het plan dat God met ons heeft. En dat is een hele geruststelling. Gods weg is altijd de beste!

Tot slot; vergeet niet te genieten van uw vrije tijd. Of u nu weggaat of thuisblijft; God is bij u!

Ik wens u een gezegende en fijne vakantie toe!

 

                                                                                                       Br. van Diesen

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019