Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Wat of hoe zal je het zeggen?

 

Marcus 13:11

Wanneer jullie worden weggevoerd om te worden uitgeleverd, maak je dan vooraf geen zorgen over wat je zult gaan zeggen; zeg wat jullie op dat tijdstip wordt ingegeven, want jullie zijn het niet die dan spreken, maar het is de Heilige Geest.

 

Geloof het of niet. Dat is iets wat ik mezelf vaak af vraag, of het nu een presentatie of een preek is. Heel vaak worstel ik daarmee. Je wilt het goed doen, duidelijk en eenvoudig zodat iedereen het begrijpt. Jaloers heb ik wel eens zitten kijken naar die Amerikaanse presidenten. Het klinkt allemaal mooi en eenvoudig. Maar ja zij hebben vaak een speech schrijver. Zij schrijven precies op hoe je met moet zeggen. Lekker makkelijk denk ik dan. Neem nou Obama. Iedereen kent wel zijn uitspraak:

“Yes we can”. (Ja wij kunnen dat). Opeens dacht ik maar wij hebben dat ook. Sterker nog op het moment dat wij het hardst nodig hebben zal de Heilige Geest voor ons spreken en dat zijn dan geen Woorden die niet waargemaakt kunnen worden maar Woorden met eeuwigheids waarde en vol van kracht.

“Yes we can”, het hele Amerikaanse volk werd enthousiast. De Heilige Geest zegt: “Alles is mogelijk voor degene die………… gelooft.” Worden we daar als volk van God ook niet enthousiast van?

Ik vraag me wel eens af waar die speech schrijver van Obama die “slogan” vandaan heeft gehaald.

Gods Woord is namelijk een goede inspiratie bron.

Gods zegen en laat de Heilige Geest u leiden.

 

                                                                                                   M.A. van Rossum

 

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019