Wie bent u

Kortom, de wet hield toezicht op ons totdat Christus kwam, zodat we door ons vertrouwen op God als rechtvaardigen konden worden aangenomen. Maar nu het geloof gekomen is, staan we niet langer onder toezicht, want door het geloof en in Christus Jezus bent u allen kinderen van God. U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Er zijn geen Joden of Grieken meer, slaven of vrijen, mannen of vrouwen – u bent allen één in Christus Jezus. En omdat u Christus toebehoort, bent u nakomelingen van Abraham, erfgenamen volgens de belofte.

Sinterklaas, kerstmis, oud en nieuw zijn weer voorbij.

De zwarte Piet discussie is weer even verstomd of toch niet?

Het heeft me even aan het denken gezet.

Jodenkoeken, negerzoenen, zwarte Piet en laat ik er maar even blanke vla bij doen en wie weet wat er het komende jaar nog bijkomt. Ik denk dat de reden dat deze discussies steeds opdoemen voortkomt uit het feit dat de mens op zoek is naar wie hij/zij nou is. Wie ben ik en word ik misschien wel niet gediscrimineerd?

Ja wie bent u? Ik mag aannemen dat de meeste die dit lezen christen zijn. Dus lijkt het mij heel belangrijk om de vraag te stellen wat zegt de Bijbel/God erover wie u bent?

  1. U bent als rechtvaardige aangenomen.

  2. U bent allen kinderen van God.

  3. U bent met Christus omkleed.

  4. U bent één in Christus Jezus.

  5. U bent nakomeling van Abraham.

  6. U bent erfgenaam.

Ik zie nergens maar dan ook nergens staan dat onze huidskleur of komaf bepalend is voor wie ik of u bent. M.a.w. ik ben een christen die blank is, u bent misschien een christen die gekleurd is maar veel belangrijker, u bent met Christus omkleed. Dat is wie ik ben. We zijn allemaal kinderen van de allerhoogste God. Jezus bepaalt wie ik ben en niet de wereld om me heen.

Het is belangrijk wie ik ben in Christus Jezus. Laten wij niet meer meedoen aan deze discussies. U hebt Christus leren kennen en daar gaat het om.

Vorige
Vorige

Johannes 5:13-15