Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Mag ik u goede raad geven?

“Wie heeft de geest van de Heer gemeten? Heeft iemand Hem ooit raad gegeven? Wie raadpleegt Hij, wie biedt Hem inzicht? (Jesaja 40: 13 en 14)

Wie leidt Hem op de paden van het recht? Wie leidt Hem naar de wijsheid? Wie toont Hem de weg van het inzicht? De bovenstaande teksten bevatten een aantal vragen waarop we het antwoord al weten. Op alle vragen luidt het antwoord: niemand! God is God en Hij kan in, en door Zichzelf bestaan. Hij heeft alle wijsheid en inzicht! Hij is nooit om raad verlegen, omdat Hij alles overziet en weet.

In de tijd waarin we leven worden we geconfronteerd met veel zaken waar we niet goed raad mee weten. Er worden ons steeds meer zaken ‘opgedrongen’ waarover we een mening moeten vormen of waarover we moeten beslissen. Het betreft dingen, die we tegenkomen binnen ons gezin, bijvoorbeeld bij de opvoeding.

Weet u altijd wat wijsheid is? Het betreft relaties met anderen; het betreft ons werk, onze beroepskeuze en tal van andere dingen, waarbij we ons afvragen: Wat moet ik doen? Wat is wijs?

Soms kan een situatie zelfs zo dringend worden, dat we bijna radeloos zijn.

Mag ik u goede raad geven? Ga naar de Here Jezus! Zijn Naam is: Wonderbare Raadsman (Jes.9:5). Leg Hem uw situatie en vragen voor en vraag Hem om wijsheid. Jakobus 1: 5 zegt: “Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en Hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven”.

Zoek geen raad bij mensen, die zonder God leven. Zoek het bij de Here Jezus en wilt u ook raad van anderen? Zoek dan mensen op om samen mee te bidden, mensen, die óók van de Here Jezus houden. God zal u antwoorden en zal u leiden in de dingen die u moet doen. Hij laat ons niet aanmodderen.

Vaak achteraf mogen we verwonderd terugkijken hoezeer de Heer ons geholpen heeft en mogen we zien dat Hij ons wijsheid gaf, die we niet van onszelf hadden.

‘Goede raad is duur’ zegt men vaak, maar voor ons is dat niet zo. We kunnen het om niet ontvangen van Hem, die alle wijsheid in pacht heeft, alle antwoorden heeft, nooit om raad verlegen is en altijd weet wat Hij moet doen en laten.

Volg de raad van de Wonderbare Raadsman op en u zult er geen spijt van krijgen!

                                                                            Overdenking door Gusta Kelly

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019