Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Alles nieuw

 

Lezen: Openbaring 21:1-5
 
Hij die op de troon zat zei: ‘Alles maak ik nieuw!...” We leven al weer rond de jaarwisseling. We zijn het er allemaal over eens dat de tijd vliegt en dat het afgelopen jaar weer heel veel dingen heeft gebracht, wereldwijd en in ons persoonlijk leven. De wereld werd getroffen door een hevige crisis, die voor vele mensen ernstige gevolgen had. Allerlei knappe koppen proberen ons er weer bovenop te helpen. Het klimaat neemt ook grillige vormen aan en machtige wereldleiders proberen elkaar zover te krijgen om beloften te doen, zodat ze de omvang van de ramp wat kunnen beperken.
Mooie woorden en beloften, maar het blijft mensenwerk en al deze goede bedoelingen zullen weer als een zeepbel uit elkaar spatten. Dat is geen doemdenken, dat is iets wat zeker is. 
Ook veel goede voornemens en bedoelingen, die we hadden begin 2009 zijn niet dat geworden wat we gehoopt hadden. Ook bij ons bleef het veelal mensenwerk.
Is er dan helemaal geen hoop? Gelukkig wel!!
Met Kerst vierden we de komst van de Here Jezus in deze wereld. Het Licht kwam in deze wereld en in dat Licht mogen we ook onze toekomst in een heerlijk perspectief zien!! Met deze wereld komt het, zonder de Here Jezus, niet meer goed. Maar… Hij belooft ons een geweldige toekomst en overwinning in het leven dat we nu nog leven. Samen met Hem mogen we blijmoedig 2010 in gaan. We mogen weten, dat we op Hem kunnen rekenen wat er ook gebeurt.
Als u plannen maakt of goede voornemens, laat de Here Jezus u dan helpen en leiden hierbij. Dan is het geen mensenwerk en rust Zijn zegen er ook op.
Wat ons aardbolletje betreft met alle complexe problemen en met alle aardbewoners: God zal ter Zijner tijd alles nieuw maken. Hij geeft geen loze beloften. Lees maar: “Ik hoorde zeggen: ‘Schrijf het op, want wat hier wordt gezegd is betrouwbaar en waar.’-, Openbaring 5: 5b.
Hij zal alles nieuw maken en tot die tijd mogen we leven in Zijn licht en de mensen die Hem nog niet kennen, vertellen dat er hoop is!! Laten we dit goede nieuws niet voor onszelf houden, maar doorgeven, meer dan ooit te voren! Doet u mee?
Ik wens u een 2010 waarin u Gods nabijheid mag ervaren, dan kan het jaar niet meer stuk; wat er ook gebeurt!
 
                                                                                 overdenking door zr. Kelly
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019