Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

"Heer van de Hemelse machten"

 

Jesaja 51
12 Ik, ik ben het die jullie troost. Hoe kun je dan bang zijn voor een sterveling, voor een mensenkind dat vergaat als gras?
13 Hoe kun je de HEER vergeten, die je gemaakt heeft, die de hemel heeft uitgespannen en de aarde gegrondvest? ……..
15 Ik, de HEER, jullie God, die de zee opzweep, zodat de golven bruisen, wiens naam is HEER van de hemelse machten, 16 ik leg je mijn woorden in de mond en bescherm je met de schaduw van mijn hand, ik die de hemel geplant heb en de aarde gegrondvest, die tegen Sion zeg: ‘Mijn volk ben jij.’
 
Wij dienen een God die de Hemel en aarde gemaakt heeft. Niets is voor Hem onmogelijk. Hij is niet gebonden aan tijd en omstandigheden. Laatst vroeg een jonge broeder mij het volgende; “Wie heeft eigenlijk God gemaakt of geschapen?” Zeer bemoedigend om te merken dat onze jongeren serieus met God bezig zijn, en niet alles zomaar aannemen, maar zelf op zoek gaan naar de waarheden uit Gods woord. Laten we hen serieus nemen en steunen! Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig, maar niet te bevatten tegelijkertijd. God is er namelijk altijd al geweest!
Wij hoeven niet te twijfelen aan de almacht van God. Hij is er altijd geweest, en zal er altijd zijn. Niets is voor Hem te moeilijk. Wij hoeven niet bang te zijn dat we in omstandigheden gebracht worden waar Hij ons niet uit kan redden. We mogen ons laten bemoedigen door teksten als deze uit Jesaja. Ook kunnen we elkaar bemoedigen, of ons laten aansporen via allerlei soorten (goede) media. Gods Geest is zeer veelzijdig en creatief. Deze tekst mocht ik ontvangen via een wekelijkse e-mailing, wat mij weer inspireerde om dit stukje te schrijven en daarmee dit woord van bemoediging aan u door te geven.
Laten we proberen ons niet teveel te laten beïnvloeden door allerlei mensen of zaken uit de wereld, die belangrijk lijken of misschien ook belangrijk zijn, maar zeker zullen vergaan. Laten we ons dagelijks voeden met, -en beïnvloeden door- het woord van God, en openstaan voor hetgeen Hij (door) ons wil leren op Zijn eigen creatieve manier, tot eer en glorie van Zijn naam.
Wat was ook alweer zijn naam?
O ja; HEER van de Hemelse machten, Zijn volk zijn wij!!!
Gods Zegen toegewenst!
 
                                                                     Overdenking door, Pim van Diesen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019