Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

HET LICHT ZAL OVER ONS OPGAAN

 
Dankzij de liefdevolle barmhartigheid van God zal het stralende licht uit de hemel over ons opgaan en verschijnen aan allen die leven in duisternis en verkeren in de schaduw van de dood, zodat we onze voeten kunnen zetten op de weg van de vrede
(Lucas 1:78-79)
 
Het jaar is al weer bijna voorbij en binnenkort vieren we weer Kerstfeest en ik stel dan ook voor om onze aandacht te gaan richten op dit heel bijzondere feest. Zacharias zag licht op zijn weg naar de toekomst toen hij zijn loflied over de komst van de Messias zong. LICHT. Is dat niet wat we nodig hebben? Kijk maar eens goed hoe donker de wereld om ons heen vaak is. Er is in de loop der eeuwen weinig veranderd want net als in de dagen van Zacharias zijn er ook vandaag nog miljoenen mensen die leven in de schaduw van de dood, de eeuwige dood. Maar juist daarvoor is Christus gekomen, namelijk om voor mensen die in de duisternis leven, licht te brengen. Om ook hen met het levenslicht te bestralen.
Ik schrijf dit terwijl ik in hoerastemming ben omdat we juist vanmorgen (zondag 14-11 na de dienst) een spectaculaire en emotionele bekering tot God hebben mogen meemaken. Een man (inmiddels een broeder dus) die aan het eind van zijn krachten zich als het ware in de handen van Jezus heeft geworpen, geweldig om dit mee te maken maar weet u, voor vele mensen die dagelijks je pad kruisen is het nog niet licht geworden. Ja zij gaan waarschijnlijk ook Kerstfeest vieren maar dan meestal zonder innerlijke vrede. Ja voor u, voor jouw, voor mij, voor ons is het al licht geworden, omdat het Kind van Betlehem onze Verlosser is geworden. Er heerst vrede in ons hart omdat onze voetstappen gericht zijn op de weg van het eeuwige leven. Maar laat ons in deze tijd bidden voor al die familieleden, buren, collega’s ja voor al die mensen die nog in duisternis leven.
Here dank u wel dat u ons het licht des levens gebracht heeft maar wilt U ons helpen om de boodschap van het licht en vrede in deze feestmaand met andere mensen te delen AMEN.
 
Namens het bestuur van de pinkstergemeente Eindhoven wens ik u allen een gezegend Kerstfeest toe.
 
Uw broeder in de Here Gerard Janssen

 

In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019