Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

LIEFDE, HET HANDELSMERK VAN EEN CHRISTEN

 

Zowel Petrus als Paulus hebben aan de gemeenten geschreven dat de leden elkaar boven alles moeten liefhebben.
Petrus schrijft in 1 Petr. 4:8: Heb elkaar voor alles lief want liefde bedekt tal van zonden. Paulus schrijft in Kol. 3:14: En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt.
Weet u, de eerste en naar mijn mening de meest belangrijke en ook doorslaggevende factor, die een rol speelt in de manier waarop mensen met elkaar omgaan is juist die liefde. Petrus en Paulus schrijven niet voor niets deze teksten naar de gemeenten, blijkbaar is het niet zo dat deze liefde voor elkaar vanzelfsprekend is. En daarom moeten gelovigen daar steeds weer toe opgeroepen worden.
U, jij en ook ik mogen nooit vergeten dat we moeten liefhebben en dat we er ons steeds weer voor moeten inzetten. Misschien verliezen we wel eens ooit ons enthousiasme om ons hiervoor in te zetten en dan is het zaak dat wij elkaar daartoe aanmoedigen. Liefde is namelijk ons handelsmerk dat ons onderscheidt van de rest van de wereld. Liefde maakt onze godsdienst geloofwaardig. Petrus schrijft dat de liefde tal van zonden bedekt, wat niet wil zeggen dat we alles maar onder de mat moeten schuiven maar daar bedoelt hij mee dat mensen die elkaar liefhebben niet voortdurend kritiek op elkaar hebben en de zonden van een ander niet aan de grote klok hangen en Paulus schrijft dat liefde de band der volmaakte eenheid is. Deze liefdesband schept harmonie en eensgezindheid tussen mensen. Daarom is het van zo’n groot belang en de moeite waard om nog meer aandacht te gaan schenken aan de onderlinge liefde. De vakantietijd staat weer voor de deur maar laten we ook in die tijd bidden dat de Here ons zal helpen om Zijn liefde uit te dragen waar ook ter wereld we zijn. Namens het bestuur wens ik u allen een fijne gezegende vakantie toe.
 
Uw broeder in de Heer, Gerard Janssen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019