Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Een goede match

 
“Maar Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven,. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft,…’ “.
Johannes 11:25
 
Van de week ontvingen mijn man en ik een telefoontje, dat iemand die wij goed kenden was overleden. Het ging om een jonge vrouw van nog geen veertig jaar oud. Ze liet een man en een schattig kindje na. We waren aangeslagen. Ze had leukemie en had dringend een beenmergtransplantatie nodig, die natuurlijk ook moest matchen (passen). Een tijdje geleden werd er eindelijk een goede match gevonden. Het betrof een Amerikaanse donor. Hij was de enige die haar het juiste beenmerg kon schenken. We waren optimistisch en blij dat er eindelijk toch iemand gevonden was, maar hoewel deze man zich had geregistreerd als donor, wilde hij uiteindelijk toch niet meewerken. Een vreselijke teleurstelling, want menselijkerwijs gesproken was hij de enige die haar leven had kunnen redden. Een tragisch gebeuren. Gelukkig kende ze de Heer en haar man ook, maar toch: wat een klap. Het deed me onmiddellijk aan de Here Jezus denken, die de enige goede MATCH was voor wat betreft onze redding. Toen het er op aan kwam heeft Hij Zichzelf gegeven aan het kruis van Golgotha. Hij was de grootste donor ooit! Halleluja!
Hij stierf en is opgestaan uit de dood en dankzij Zijn offer en Opstanding mogen wij eeuwig leven!! Ook deze jonge vrouw mag nu bij Hem zijn, haar allerbeste match. Wat een troost en wat een uitzicht voor ons, als gelovigen. Dat mogen we deze maand gedenken als we Pasen vieren. We mogen Zijn Opstanding vieren, waardoor wij altijd zullen leven, maar daar ging een offer aan voor af, Goede Vrijdag.
Toen gaf de allerbeste donor zichzelf, als enigste Match. Niemand anders had ooit aan de eisen, die God stelde kunnen voldoen. Er was geen andere persoon, geen andere oplossing, geen andere match.
Pasen, het feest van de Opstanding en van de hoop op eeuwig leven. Deze wereld loopt naar z’n einde en ons leven gaat snel voorbij, maar dankzij de Here Jezus mogen we uitzien naar een eeuwig leven in de nabijheid van Hem, die het allemaal mogelijk maakte!
Prijst Zijn Naam, onze Grote Donor en Match, Jezus Christus! Ik wens u een bijzonder gezegend Pasen,
 
                                                                                                            zr. Kelly
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019