Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Gemaakte keuzes

 
 
……..”Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.” 1Samuel 16:7
In 1 Samuel hoofdstuk 16 lezen we het verhaal over de opdracht die Samuel kreeg van God om 1 van de zonen van Isai te zalven als teken van uitverkiezing tot nieuwe koning in plaats van de ontrouwe Saul. Deze doorgewinterde profeet van God dacht in eerste instantie zelf wel een keuze te kunnen maken op basis van zijn eigen inzicht. Dit bleek een misvatting. Gelukkig luisterde Samuel naar de Heer, en liet zich corrigeren en leiden zodat uiteindelijk David -de “vergeten” zoon- gezalfd werd, en enige tijd later tot koning uitgeroepen. De vakantie periode is een goede gelegenheid om eens na te denken over de keuzes die we het afgelopen jaar hebben gemaakt. Het gaat er daarbij nog niet eens zozeer om hoe de keuzes uitgepakt hebben, of wat ze opgeleverd hebben. Het is goed om te onderzoeken in hoeverre we ons hebben laten leiden door de Here Jezus bij onze keuzes. Immers, als we ons een volgeling van Hem noemen, zouden we Hem ook moeten betrekken en raadplegen bij onze keuzes. Het gaat echt niet om het kiezen tussen kaas en jam voor op uw brood, maar wel om beslissingen die invloed hebben op uw leven. Keuzes die uw leven mede bepalen. Als het gaat over zaken als onze carrière, partner, langdurige financiële verplichtingen, hobby’s.
Komen onze keuzes tot stand nadat we eerst Hem gezocht hebben door bidden en vasten? Kunnen we het geduld opbrengen om te wachten op Zijn antwoord? Zijn we ook gehoorzaam als het antwoord “tegenvalt”? Als het een ander antwoord is dan we verwacht of gehoopt hadden. Als God van ons vraagt om niet te kiezen voor die baan met die enorme opslag, of die partner die er zo knap uitziet en lief, of dat mooie grote huis met die hoge hypotheek . Als we dat doen, mogen we er zeker van zijn dat de keuzes die we maken onderdeel zijn van het plan dat God met ons heeft. En dat is een hele geruststelling.
Het betekent ook dat we wat meer tijd over hebben in de vakantie om lekker te ontspannen en bijvoorbeeld een goed boek te lezen of tijd door te brengen met gezin, vrienden en familie. We hoeven ons immers niet meer af te vragen of we wel de juiste keuzes gemaakt hebben!! Ik wens u een gezegende en fijne vakantie toe!
 
                                                                                                  Br. van Diesen
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019