Agenda en activiteiten Contact en info Sitemap
Maranathakerk.org Rubrieken

Wat kosten twee mussen?

 
“Wat kosten twee mussen? Zo goed als niets.”
 Bijbelgedeelte:Matt.10: 29 - 31
 
Het gedeelte waarin deze tekst staat gaat over de angst die er kan ontstaan als er vijandschap komt wanneer wij van de Here Jezus getuigen en Zijn woord prediken, geloven en belijden.
Op deze hele wereld zijn er gelovigen, die getuigen en daarom vervolgd worden en gevangen zitten. Het is een troost om te weten dat de Here Jezus hen ziet, gedenkt en troost door Zijn Heilige Geest.
Ook wij leven in een maatschappij waarin spiritualiteit weliswaar populair is, maar waarin de Here Jezus presenteren zoals Hij is als dé Weg, dé Waarheid en hét Leven, gezien wordt als achterlijk, ouderwets en fundamentalistisch in een negatieve zin. Wat doen we dan? Houden we uit schaamte onze mond? Zijn we bang er niet meer bij te horen? Of zij we bang voor andere gevolgen?
De Here Jezus geeft ons de opdracht om te getuigen of het nu uitkomt of niet! We hebben nog de kans! Nemen we die opdracht serieus of zijn we terughoudend en te voorzichtig, bang voor een vijandige reactie?
Ook in 2011 hebben de mensen de Here Jezus nodig en wij zijn de brengers van het Goede Nieuws! Getuig vrijmoedig en bedenk dat de Here Jezus voor ons zal zorgen, wat er ook van komt. Als Hij voor de mussen zorgt, zorgt Hij zeker ook voor ons. De haren van ons hoofd zijn geteld en de Here Jezus zegt zelf: “…, jullie zijn meer waard dan een hele zwerm mussen”. Mensen hebben de Here Jezus en Zijn redding nodig. Laten we hen dat vertellen zonder zorg voor hun reactie of de eventuele gevolgen.
Bedenk: U bent meer waard dan een mus en zelfs deze kleine schepseltjes hebben Zijn aandacht. Er wordt voor u gezorgd.
Laten we het komende jaar, meer dan ooit, vrijmoedig getuigen van de Here Jezus aan mensen die dreigen verloren te gaan. We hebben niets te vrezen; Hij zorgt voor ons.
 
Ik wens u van harte een gezegend jaar en… blijf altijd dicht bij de Here Jezus!
 
                                                                                                      zr. Kelly
In de media
Kidscorner
Verdieping
Tieners
Pinkstergemeente Eindhoven Contact    |    Route    |    Sitemap    |    Disclaimer Laatste update: 05-11-2019